Άνδρες που έχουν πρώτου βαθμού συγγενή εξ αίματος (πατέρα, θείο ή αδελφό) με καρκίνο του προστάτη έχουν 2,4 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν την πάθηση σε σχέση με άλλους άνδρες.

Επειδή ο καρκίνος του προστάτη δεν δίνει κανένα σύμπτωμα σε πρώιμα στάδια, εάν δεν γίνεται προληπτικός έλεγχος η διάγνωση θα καθυστερήσει και θα γίνει από τα συμπτώματα των μεταστάσεων (π.χ. πόνους από μεταστάσεις στα οστά).

Ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να είναι ο πιο συχνός καρκίνος στον άνδρα, αλλά έχει τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

  1. είναι αργός στην εξέλιξη,
  2. συνήθως εμφανίζεται σε μεγάλες ηλικίες,
  3. σε αρχικά στάδια θεραπεύεται

Η πρόγνωση για την έκβαση της νόσου εξαρτάται κυρίως από το στάδιο του καρκίνου και το βαθμό κακοήθειας (Gleason) του όγκου.

Η θεραπεία για κάθε ασθενή καθορίζεται ατομικά, λαμβάνοντας υπόψη το ιατρικό ιστορικό, την ηλικία, τη γενική κατάσταση του ασθενούς και το στάδιο της νόσου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΥΣΤΗΣ

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ο τέταρτος πλέον διαδεδομένος καρκίνος στους άνδρες και ο όγδοος πλέον διαδεδομένος στις γυναίκες σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου [National Cancer Institute (NCI)].

Αναμένεται να διαγνωστεί σε 38.000 άνδρες και 15.000 γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στο 2003.

Η θεραπεία του καρκίνου αυτού είναι περισσότερο επιτυχής όταν διάγνωση της ασθένειας γίνεται γνωστή στα αρχικά της στάδια.

Το συνήθες σύμπτωμα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης είναι το αίμα στα ούρα το οποίο είναι:

1. Ορατό (σκούρο κόκκινο)

2. Δεν προκαλεί πόνο

3. Διακοπτόμενο (περιστασιακό)

καθώς επίσης και η δυσκολία στην ούρηση.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ατόμου.

Παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές επανέρχεται αργότερα.

Στο πρώτο στάδιο -όταν ο καρκίνος δεν έχει εξαπλωθεί - χρησιμοποιείται ένα κυστεοσκόπιο για να περικοπεί το νεόπλασμα και ο ιστός που το περιβάλλει (TUR).

Εάν κριθεί ότι ένα άτομο βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο επανεμφάνισης θα πραγματοποιηθεί και ενδοκυστική χημειοθεραπεία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΕΦΡΟΥ

Στα αρχικά στάδια, δυστυχώς, σπάνια υπάρχουν συμπτώματα, και αυτά μπορεί να μην εκτιμηθούν, όπως ένα επεισόδιο αιματουρίας ή ένα αίσθημα βάρους δεξιά ή αριστερά από τη μέση.

Εφόσον διαγνωστεί ο καρκίνος του νεφρού, ο γιατρός θα προχωρήσει σε κάποιες επιπλέον εξετάσεις, για να διαπιστώσει αν ο όγκος έχει ξεφύγει και σε άλλα σημεία του σώματος.

Η αξονική τομογραφία της κοιλίας θα ελέγξει αν υπάρχει επέκταση εκτός νεφρού και αν έχουν προσβληθεί λεμφαδένες ή άλλα όργανα της κοιλίας, όπως το ήπαρ.

Η μαγνητική τομογραφία κοιλίας μπορεί να δώσει επιπλέον επέκταση και πιθανή διήθηση κάποιων μεγάλων αγγείων της κοιλίας από τον καρκίνο.

Η ακτινογραφία ή η αξονική τομογραφία θώρακος θα διαπιστώσουν τυχόν μεταστάσεις στον θώρακα, ενώ το σπινθηρογράφημα οστών μεταστάσεις στα οστά.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ           09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:00

ΤΡΙΤΗ                09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:00

ΤΕΤΑΡΤΗ           09:00 - 14:00

ΠΕΜΠΤΗ           09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ      09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:00

NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Λεωφόρος Αλεξάνδρας 39
    Κέρκυρα, 49100

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  2661025625

  6944987977